تاریخ : شنبه 25 شهريور 1396

ره آورد سفر دکتر پریناز محنتی

ره آورد سفر به کنگره در قزاقستان

چهارمین کنگره آسیایی تحقیقات پرتوی در کشور قزاقستان- شهر آستانه از 14 الی 16 آگوست 2017 برگزار گردید. کنگره های تحقیقات پرتوی در اروپا و امریکا با همکاری انجمن تحقیقات پرتوی مربوطه و بصورت منسجم و گسترده بیش از 60 سال قدمت دارد و در آسیا این چهارمین بار است که برگزار می شود. در این کنگره شرکت کننده از ایران من بودم و در تمام جلسات بعنوان نماینده ایران با اتیکت مشخص استقبال می کردند.
نحوه برگزاری بدین ترتیب بود که روز اول و افتتاحیه در دانشگاه پزشکی نظربایوف و روزهای بعدی در تالار هتل کامفورت برگزار گردید.سطح مقالات و ارایه نتایج با توجه به اینکه نماینده کشورهای مختلف حضور داشتند بسیار خوب و متنوع بود و تبادل علمی خوبی امکان پذیر گردید. مطالب از نظر محتوی خیلی خوب  و قابلیت استفاده بالایی داشت
دانشگاه نظربایوف هم بخش علوم پزشکی و هم بخش فنی دارد که دانشجویان پزشکی از کشورهای آسیایی را پذیرا است و به دانشجویان مستعد بورس تحصیلی بعد از احتساب نمره مشخص داده می شود و فرصت اعزام به برخی کشورهای اروپایی بصورت دوره یکساله را نیز پیدا می کنند.
تحقیقات پرتوی نقش بسیار مهمی در تشخیص بیماریها و درمان آنها دارند. موضوعات مطرح شده در این کنگره عمدتا در مورد اثرات بیولوژیکی پرتو بر روی سلول ها، اثرات ژنتیکی و بالاخره ماهیت فیزیکی پرتو چگونگی تصادم آن با اندازه های مختلف ذرات از میکرو تا نانو بود.از دیگر مباحث مطرح شده حفاظت پرسنل و بیمار از پرتوهای ناخواسته در مواقع تشخیصی و درمانی بیماران بود که مقالات زیادی در این مورد ارایه شد.
 اینجانب نتایج تحقیق بر روی مقادیر دز دریافتی کاردیولوژیست ها   با دو روش دزیمتری فیزیکی و بیولوژیکی را بصورت سخنرانی ارایه نمودم. این تحقیق بصورت طرح تحقیقاتی مصوب و پایان نامه بوده که در بیمارستان شهید مدنی تبریز انجام شده است.
حضور ما با EXPO 2017 مقارن بود و توانستیم در این نمایشگاه بزرگ و بسیار جالب نیز شرکت بکنیم. زبان رسمی قزاقستان روسی است. اما اکثر مردم می توانند زبان آذری را حداقل 60 درصد درک و صحبت کنند. دین رسمی اسلام است و مساجد زیبا با معماری عالی وجود داشت.

• در شنبه 25 شهريور 1396
  • در 1396/06/25