تاریخ : شنبه 7 تير 1393
کد 383

ره آورد سفر آقای دکتر صمد شمس وحدتی

ازاولین کنگره بین قاره ای طب اورژانس در کشور ترکیه - اردیبهشت ماه 1393

 







ره آورد سفر آقای دکتر صمد شمس وحدتی عضو محترم هیئت علمی گروه طب اورژانس از اولین کنگره

بین قاره ای طب اورژانس در کشور ترکیه

اردیبهشت ماه 1393

 1st Intercontinental Emergency Medicine Congress

این کنگره اولین کنگره بین قاره ای طب اورژانس بود که با میزبانی انجمن متخصصان طب اورژانس ترکیه در شهر ساحلی بلک آنتالیا برگزار گردید. در این کنگره سخنران مدعو از کشورهای اتریش، ایالات متحده، کانادا، یمن، امارات متحده عربی، ونزوئلا، عربستان سعودی، ترکیه، اسپانیا، هند، آفریقای جنوبی، بلژیک، قبرس و ایران شرکت کرده بودند.من به همراه دبیر هیات بورد طب اورژانس ایران و به همراه  2 نفر از اعضای انجمن طب اورژانس به عنوان سخنران مدعو دعوت شده بودیم

 

 

موضوعی که درباره آن صحبت کردم پیس میکر در اورژانس بود که در خصوص اندیکاسیونها، عوارض و اشکالات آن صحبت کردم. تعبیه به جای پیس میکر در اورژانس یکی از مراحل احیا و پایدارسازی بیماران اورژانس می باشد و شناخت اشکالات کارکردی و عوارض احتمالی آن می تواند جلوی آسیب به بیماران را بگیرد.

 


در خصوص فشارخون و کنترل آن، وازوپرسور در شوک و نقش اولتراسونوگرافی در تشخیص نارسایی ریوی سخنرانی هائی نیز انجام شد که مورد استقبال حضار قرار گرفت، به طوری که با استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.

در این کنگره بنا، بر ارائه تازه های اورژانس و موضوعات اورژانس گذاشته شده بود، تازه های احیا، تازه های اورژانس قلب (نحوه برخورد قدم به قدم با دیس ریتمی ها و....) ، برای اولین بار در خصوص اورژانس های آندوکرینولوژی ( نحوه تشخیص و اقدامات اولیه در اورژانس با بیماران مراجعه کننده با تشخیص بیماریهای آندوکرینولوژی)نیز بحث شد.مبحث یکی از نشست ها در خصوص نقش اولتراسونوگرافی در تشخیص های اورژانس بالاخص بیماریهای ریوی همچون پنومونی بود که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

بررسی حضور همراهان درهنگام احیا ، اختلالات الکترولیتی محتمل همچون هیپرکالمی در زمان احیا و تجویز ترومبولیتیک در احیا باالاخص در بیماران مشکوک به ترومبوآمبولی از تازه هایی بود که در مبحث احیا صحبت شد. بحث کنترل فشار خون که بر مبنای زمان کنترل فشار خون و فشار خون هدف یکی از موارد مورد اختلاف در کتب می باشد که در این سخنرانی این موارد به طور واضحی بحث و مستند سازی گردید و تاکید گشت که فشار اپتیمال بسته به بیماری زمینه ای و شخص بیمار تفاوت دارد و همچنین در کنترل فشار خون به جای درمان فشارخون به دنبال درمان دلیل افزایش فشار خون باشیم. در مبحث اولتراسونوگرافی نقش سونوگرافی در شوک و ارزیابی شوک همانند بررسی اندازه و ایندکس ورید اجوف تحتانی و میزان پاسخ به هیدراتاسیون، در بررسی عملکرد قلب ، در نارسایی تنفسی وتشخیص علل نارسایی همچون پنوموتوراکس و هموتوراکس و پنومونی و نهایتا در بیمار ترومایی بحث گردید .

به طور قطع می توانم بگویم که این کنگره واقعا بر میزان آگاهی و دیدگاه من تاثیر گذاشت. اغلب سخنران ها تمامی مباحث رو بر اساس پزشکی مبتنی بر شواهد ارائه دادند و این بیانگر قدرت گرفتن این رشته در دنیاست که به سوی جزیی نگری به جای کلی نگری می رود.