تاریخ : دوشنبه 20 مهر 1394
کد 769

تجلیل از رئیس تبریزی پزشکی هسته ای دانشگاه پنسیلوانیا؛

پروفسور علوی: شیفته فرهنگ و هنر آذربایجان هستم
پروفسور علوی از سال 1971 تاکنون عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس بخش پزشکی هسته ای دانشگاه پنسیلوانیا بوده و هم اکنون ریاست مشترک مرکز مطالعات کهنسالی این دانشگاه را بر عهده دارد، این پزشک تبریزی در کنار «دکتر دیوید کوهل» پزشک نامی آمریکا از ابداع کنندگان فناوری فیزیک پزشکی در جهان است.
جامعه پزشکی هسته ای آمریکا به خاطر خدمات علمی ارزنده این استاد ایرانی در زمینه سامانه های پت اسکن بالاترین جایزه خود را در سال 2004 به وی اهدا کرد.
سخنرانی در بیش از 50 کشور دنیا و انتشار 214 مقاله و پوستر و نشست علمی در دانشگاه پنسیلوانیا در پنج سال اخیر تنها بخشی از اهتمام علمی و آموزشی این استاد تبریزی به شمار می رود.
پروفسور علوی پنجشنبه شب در مراسم تجلیل شهرداری تبریز از مقام علمی وی، گفت: با ایمان و اعتقاد به دانشجویان پرشور و بااستعداد تبریزی می توان به فتح بلندترین قله های علمی امیدوار بود.
وی پس از دریافت 'نشان تبریز' از شهردار این شهر ، افزود: این نشان ارزشمند را یک افتخار بی نظیر در کارنامه خود می دانم و خوشحالم که امشب با چنین فضای بی نظیری مواجه می شوم.
این دانشمند ایرانی مقیم آمریکا با اشاره به عشق و دلدادگی خود به شهر تبریز، گفت: با وجود جدایی 60 ساله از زادگاهم هنوز علاقه به فرهنگ و هنر آذربایجان بخش ثابت زندگی من است و در این سال ها همواره صبح خود را با یاد تبریز آغاز می کنم، دل به موسیقی آذربایجان می سپارم و شیفته فرهنگ و هنر آذربایجان و ایران هستم.
پروفسور علوی اضافه کرد: هوش و تلاش دانشجویان ایرانی یک واقعیت انکارناپذیر است، بنابراین مصمم هستم که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و پیگیری برخی مناسبات در قالب برنامه زمان بندی، داشته های خود را در اختیار این جوانان پرشور قرار دهم.
وی گفت: هم اکنون وضع بخش هایی از سطح علمی و پزشکی ایران هنوز در قرن 20 میلادی به سر می برد، بنابراین باید سعی کنیم این سطح را به مقطع زمانی قرن حاضر برسانیم.
شهردار تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه عظمت شهر تبریز ریشه در عزم بزرگانی دارد که با همت عالی خود نام این شهر را در عرصه های جهانی زبانزد کرده اند، گفت: پروفسور علوی به عنوان یکی از مفاخر جهان پزشکی با اتکا به چنین خاستگاه و پیشینه درخشانی نام تبریز و شوکت علمی و فرهنگی شهر اولین ها را در سراسر جهان طنین انداز کرده است.
صادق نجفی افزود: به گواه تاریخ زمانی که عرصه پزشکی جهان هنوز دوره آزمون و خطای خود را در پیش گرفته بود دانشگاه ربع رشیدی این مرکز جهانی پزشکی و داروسازی کهن شهر تبریز میزبان طب آموزان از جای جای جهان بود و همت متعالی پروفسور علوی در واقع ریشه در همین خاستگاه علمی دارد.
وی با برشمردن سوابق علمی و اجرایی پروفسور علوی گفت: تجلیل از چنین عزم و تلاش خستگی ناپذیری میسر نیست، مگر با اعطای نشانی که نام زیبا و درخشان «تبریز» را در بر داشته باشد.
به گزارش ایرنا، رییس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این مراسم گفت: اعتبار نام پروفسور علوی در محافل علمی جهان معرف جایگاه فرهنگی و علمی تبریز به خصوص در عرصه پزشکی است.
شهرام دبیری اظهار کرد: کهن شهر تبریز با پشتوانه مرکز علمی ربع رشیدی از پیشگامان علم طب در جهان است و امروز با گذشت قرن ها از فعالیت این مرکز، این نام پروفسور علوی است که در زمینه پزشکی هسته ای از دیگر 'اولین' های پرافتخار شهر تبریز به شمار می رود.
وی ادامه داد: تالیفات گران سنگ پروفسور علوی و مقالات وزین وی از مهم ترین منابع پزشکی هسته ای در جهان است.
در این مراسم مقرر شد با کمک این استاد برجسته علم پزشکی جهان، نسبت به تربیت پزشکان و دانشمندان ایرانی با بنا کردن یک مرکز PET در ایران و تبریز اقدام شود تا وی از این طریق دین خود را به زادگاه خود ادا کرده باشد.
تاکنون شخصیت های برجسته ای چون مرحوم حاج اسماعیل وثاقی، حاج فیروز زیرک کار و مقصود پوررادی از جامعه هیات حسینی تبریز، زنده یاد محمدحسین مبین پدر جذامیان ایران، زنده یاد رسول قربانی و حسن اسکندری از نوازندگان شاخص موسیقی عاشیقی، معصومه سپهری نویسنده شاخص ادبیات دفاع مقدس، احسان باکری فرزند شهید مهدی باکری، دکترمحمدعلی موحد استاد شاخص ادبیات و تاریخ، پروفسورمجید سمیعی پزشک صاحب نام کشور، دکتر سعید پناهی و دکتر سعید راد از جامعه پزشکی کشور و دکتر حمید وارسته شهردار تبریز در سال های دور موفق به دریافت نشان تبریزشده اند.