انستیتو بینالمللی سالمندان پروفسور علوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با حضور پروفسور علوی در بیمارستان شهید مدنی تبریز افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجانشرقی، انستیتو بینالمللی سالمندان پروفسور علوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اهداف ارتقای وضعیت اجتماعی، بهداشتی، درمانی و کیفیت زندگی سالمندان، ارتقای جایگاه و رتبه علمی پژوهشی در حوزه سلامت سالمندان، انجام مطالعه و پژوهشهای کاربردی در حوزه سالمندی، تولید دانش در خصوص ارتقا استانداردهای مراقبت از سالمندان، ارتقای دانش و مهارتهای عمومی افراد جامعه در زمینه سلامت سالمندان، تعیین و اولویتبندی مشکلات و نیازهای سالمندان، ارائه راهکارهای پیشگیرانه در خصوص مسائل و مشکلات ناشی از سالمندی و کمک به تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه مطالعات سالمندی در بیمارستان مدنی تبریز افتتاح شد.
معاون پژوهشی دانشکده پزشکی تبریز در حاشیه این افتتاح در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به افتخارات و موفقیتهای بینظیر پروفسور علوی بهعنوان استاد نمونه دانشگاه پنسیلوانیا این مرکز تحتعنوان انستیتو بینالمللی پروفسور علوی نامگذاری شده است.
«حسن سلیمانپور»، با بیان اینکه مشکلات سالمندی یکی از معضلات جوامع پیشرفته است، خاطرنشان کرد: افرادی که سن بالای 65 سال دارند بهعنوان سالمند شناخته میشوند، در واقع 65 سالگی آغاز کهنسالی است که طبق آمار پیشبینی میشود جمعیت کهنسال آسیا در آینده نزدیک به 700 میلیون نفر ارتقا مییابد.
وی با اشاره به اینکه البته در کشورهای در حال توسعه به افراد بالای 60 سال، سالمند اطلاق میشود، ادامه داد: در سال 2006 حدود 22.7 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدادند که در سال 2011 این درصد به 22.8 درصد افزایش یافت.
وی افزود: در سالمندی بیماریهایی چون پوکیاستخوان، پر فشاری خون، اضطراب، سکته مغزی و قلبی، قلبی و عروقی بسیار شایع است، از اینرو با توجه به افزایش جمعیت سالمندی در کشور تأسیس انستیتو سالمندی در شمال غرب کشور نیاز بود که با حضور و تلاشهای پروفسور علوی این مهم به بار نشست.
سلیمانپور با بیان اینکه برای تهیه برنامه استراتژیک این انستیتو از نظرات اساتید مختلف استفاده میکنیم، گفت: در جلسهای از نظرات اساتید مختلف در حوزههای مرتبط با معضلات سالمندی برای تهیه برنامه استراتژیک و اساسنامه این انستیتو بهره میگیریم.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بهرهگیری از پتانسیلهای داخلی و بینالمللی خود بر آن شده است که گامی موثر در کاهش اثرات نامطلوب بهداشتی و اجتماعی کهنسالی بردارد. دانشگاه در نظر دارد با بهرهگیری از پتانسیلهای داخلی دانشگاه در زیر یک چتر واحد از گروههای آموزشی مختلف و مراکز تحقیقاتی مرتبط با نورولوژی، نوروساینس، رادیولوژی، روانپزشکی، توانبخشی، طب سالمندی و علوم پایه فارماکولوژی، شیمی، فیزیک پزشکی، اپیدمیولوژی فیزیولوژی و ... این مرکز تحقیقاتی را تشکیل دهد.
معاون پژوهشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز فعالیت این انستیتو را در سه حوزه بهداشتی، تحقیقاتی و بالینی دانست و افزود: پروفسور علوی هر سه ماه یکبار با حضور در ایران مباحث تحقیقاتی را پیریزی کرده و دنبال میکنند.
وی گفت: یکی از اهداف مهم تشکیل این انستیتو جذب و انتقال دستگاه PET بهعنوان یکی از تجهیزات مهم تشخیصی در علم پزشکی به دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.
وی ادامه داد: این دستگاه در تشخیص زودرس سرطان همچنین خوش خیم یا بدخیم بودن آن بسیار موثر است و از انجام جراحیهای مختلف جلوگیری میکند که هماکنون تنها در تهران از این نوع دستگاه موجود است و امیدواریم در آینده نزدیک مشابه این دستگاه به دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز جذب شود.
به گزارش ایسنا، پروفسور علوی متولد سال 1938 میلادی در تبریز میباشد که پس از اتمام تحصیلات پزشکی خود در دانشگاه تهران جهت طی دورههای آموزشی به آمریکا سفر کرد و هماکنون کرسی استادی رادیولوژی و نورولوژی دانشگاه پنسیلوانیا را بر عهده دارد. در همایشی که مهرماه در تبریز برگزار شد مدال افتخار شهر تبریز توسط شهردار شهر تبریز به پروفسور علوی اهدا شد.